Mliekarenský, mäsový, hydinársky, konzervárenský, mraziarenský, rybný, mlynsko-pekárenský, vinársky, liehovarnícky, skladovanie ovocia a zeleniny, osív a kŕmnych zmesí
Potravinársky priemysel je veľmi citlivý na dodržiavanie stanovených hygienických predpisov na kvalitnú nezávadnosť prostredia výrobných a skladovacích priestorov ako aj technologických liniek a obalov do ktorých sa potraviny balia. Tieto faktory výrazne vplývajú na kvalitu produktov/ výrobkov.
K zaisteniu čistoty a sterility sa v potravinárskom priemysle využívajú rôzne dezinfekčné prostriedky. Máloktoré sú účinné voči všetkým organizmom. Riešením všetkých problémov a 100% odstránenie mikroorganizmov, baktérií a iných vírusov je ozonizácia. Je využívaná pri výrobných, skladovacích a prepravných procesoch.
Systém ozonizácie sa aplikuje vo:
- Výrobných priestoroch – dezinfekcia a dezodorácia prostredia a vzduchotechnicky a klimatizácie
- Skladovacích a chladiarenských boxoch, kamiónoch
- Ošetrenie proti škodcom, plesniam a iným nežiaducim návštevníkom
Technológia riadenej ozonizácie sa stáva nevyhnutným pomocníkom na ceste ku kvalitným potravinám pri súčasnom znižovaní nákladov a zvyšovaní ziskov. Nezanedbateľnou výhodou ozonizácie je priaznivý vplyv na životné prostredie -odbúranie chemických látok a odstraňovanie nebezpečných zvyškových produktov.